Wees lief voor je handen

Wist je dat je handen een verlengstuk zijn van je hart? Dat handen en hart energetisch met elkaar verbonden zijn?

Wat je in je hart voelt dat kun je vertalen met je handen. Bijvoorbeeld als je tekent of schildert. Maar ook als je energie doorgeeft door handoplegging. En een fijne, liefdevolle massage geef je als je masseert vanuit je hart. Er zitten zelfs chakra’s in je handen net als op andere plekken in je lichaam.

Je handen zijn dus een heel belangrijk deel van je lichaam. Niet alleen praktisch maar ook energetisch gezien. Daarom is het fijn om je handen goed te verzorgen, daar houden ze van.

Geef je handen daarom dagelijks zelf een massage (of laat ze masseren!). Je masseert daarbij alle vingers richting de vingertoppen zodat de overtollige energie afgevoerd wordt. Dat is zeker fijn als je vingertoppen rood zijn omdat je hoofd dan vaak vol zit en er niets meer bij kan.
Maak daarnaast cirkeltjes op de bovenkant van je hand en geef druk aan je handpalm.

En als je echt lief wilt zijn voor je handen dan gebruik je een lekkere biologische olie, bijvoorbeeld amandelolie met een paar druppels etherische olie erdoor. Die ga je dan lekker inmasseren.
Lavendelolie of rozenolie is fijn om tot ontspanning te komen als je stress voelt en dit zijn ook oliën die passen bij je hartchakra. Je hart kan zich dan openstellen voor de liefde van en voor de hele wereld.

Maar bij neerslachtigheid kan een opwekkende olie juist weer fijn zijn zoals bergamot of mandarijn. Dit zijn oliën die vrolijkheid en luchtigheid brengen.

En heb je echt geen tijd of zin om je eigen handen te masseren? Smeer dan in ieder geval je handen dagelijks in met een goede handcrème. Zo houd je je huid lekker soepel en je handen worden heerlijk zacht!