Coaching Sessie

Soms heb je het nodig om met iemand te praten die niet emotioneel bij je betrokken is. Mensen die dat wel zijn, kunnen zich soms aangesproken voelen of getriggerd worden door wat jij hen vertelt. Daarom kan het lastig voor ze zijn om neutraal te luisteren en zonder oordeel te blijven. 

Of ze komen met allerlei goedbedoelde adviezen en oplossingen waar je niet op zit te wachten. Terwijl wat je nodig hebt vaak alleen een luisterend oor is zodat je je hart kunt uitstorten en daarna weer helder over jezelf kunt nadenken.

Dit kan in een sessie waarbij je alle tijd krijgt om dat waar je mee worstelt met me te delen. Ik luister naar je en heb aandacht voor je maar zal af en toe ook een vraag stellen waardoor je misschien een laagje dieper kunt gaan en in contact kunt komen met je gevoel en/of emoties. 

In de afgelopen 12 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het herwaarderings-counselen. Dit is een manier om aan jezelf te werken door het uiten van gedachten, gevoelens en emoties die bij je leven. Hierdoor kun je (vaak vroege) pijn die opgeslagen zit, ontladen en dat werkt enorm bevrijdend.
Het is geen therapie maar een gelijkwaardige uitwisseling waarbij je zowel de rol als cliënt én counselor op je neemt. Door alle counselsessies die ik in het verleden heb gedaan en nog steeds doe, ben ik in staat een veilige sfeer te creëren in het contact. Hierdoor voelen mensen zich vaak op hun gemak bij me en kunnen hun gevoelens en emoties met me delen.

Een coaching sessie kan een onderdeel zijn van een aantal therapeutische sessies maar je kunt er ook een losse afspraak voor maken. Een gesprek kan helpen om meer inzicht te krijgen in wat er speelt, waar het mee te maken heeft en wat je nodig hebt. Maar het kan je ook helpen om je hoofd leeg te maken en gevoelens te ontladen waardoor je meer ruimte krijgt in je hoofd en hart.
Een coaching sessie duurt net als een therapeutische sessie anderhalf uur.