Aanbod

Ontspanningsmassage
Ik geef intuïtieve ontspanningsmassage. Dat betekent masseren met volledige aandacht voor de ander. Naast massagetechnieken wordt ook de intuïtie gebruikt om de massage af te stemmen op de behoefte van de persoon die op de tafel ligt. Elke massage is dan ook weer anders.
Het ondergaan van een massage is ontspannend voor lichaam en geest. Je hoeft even niets en komt helemaal tot rust. Door de aanraking word je je bewust van je lichaam en het bevordert het contact daarmee. Verder stimuleert massage de bloedsomloop met als gevolg dat er door het hele lichaam meer zuurstof gaat stromen. Dat is goed voor alle weefsels en ook voor de huid. Spieren kunnen weer soepeler worden en het kan helpen om spanningen in het lichaam op te lossen. De massages die ik geef zijn zacht en ontspannend. Heb je liever een hele stevige massage om echt alle spieren los te krijgen dan raad ik je aan om naar een sportmasseur of massagetherapeut te gaan. 

Mijn massagetafel is speciaal geschikt voor vrouwen omdat deze een borstuitsparing heeft. Hierdoor lig je meer ontspannen en ondervind je geen hinderlijke druk op je borsten. Bovendien heb je een betere lichaamshouding omdat je schouders op de tafel liggen en je rug vlak is. Tijdens een massage lig je onder een massagelaken. Alleen die lichaamsdelen die op dat moment worden aangeraakt worden ontbloot, de rest wordt bedekt met een laken of handdoek. Je houdt tijdens de massage je onderbroek aan. Een bh kun je uitdoen maar ik kan deze ook losmaken wanneer je op je buik ligt. Het gaat erom dat jij je volledig kunt ontspannen tijdens de massage en dat jij je op je gemak voelt. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke massage olie.

Energetische behandeling
Ook is het mogelijk om een energetische behandeling te ontvangen. Ik heb in de afgelopen jaren met verschillende vormen van healing leren werken, onder andere met Aura- en Chakra Healing, Reiki, Edelstenen Healing en Signature Cell Healing. Ik stem me tijdens een energetische behandeling af op jouw energiesysteem, je chakra’s en je aura. Ik geef energie door via mijn handen die ik op je lichaam leg of boven je lichaam in je energetisch veld houd. Dit helpt je energie weer beter te laten stromen en blokkades op te lossen. Het kan je ondersteunen om meer geaard in je lichaam te zijn en je beter te ontspannen. Elke energetische behandeling is weer anders en ik volg hierin mijn gevoel en intuïtie bij wat jij nodig hebt.

Coaching gesprek
Soms heb je het nodig om met iemand te praten die niet emotioneel bij je betrokken is. Mensen die dat wel zijn, kunnen zich soms aangesproken voelen of getriggerd worden door wat jij hen vertelt. Daarom kan het lastig voor ze zijn om neutraal te luisteren en zonder oordeel te blijven. Of ze komen met allerlei goedbedoelde adviezen en oplossingen waar je niet op zit te wachten. Terwijl wat je nodig hebt vaak alleen een luisterend oor is zodat je je hart kunt uitstorten en daarna weer helder over jezelf kunt nadenken.
Dit kan in een gesprek waarbij je alle tijd krijgt om dat met me te delen wat je wil delen. Ik luister naar je en heb aandacht voor je maar zal ook af en toe een vraag stellen waardoor je misschien een laagje dieper kunt gaan en in contact kunt komen met je gevoel en/of emoties. Een gesprek kan helpen om meer inzicht te krijgen in wat er speelt, waar het mee te maken heeft en wat je nodig hebt. Maar het kan je ook helpen om je hoofd leeg te maken en gevoelens te ontladen waardoor je meer ruimte krijgt in je hoofd en hart.

Bachremedie therapie sessie
Bach-remedie therapie is ontwikkeld door de Engelse arts Edward Bach. Hij ontdekte dat de aftreksels van bepaalde bloemen en bloesems allemaal een eigen trilling met zich meedragen. Deze trillingen kunnen mensen helpen om hun energetisch veld te ondersteunen. De Bachremedies helpen de oorspronkelijke trilling van mensen weer in balans te brengen. Het is dus een holistische manier van behandelen. Het gaat niet zozeer om het bestrijden van fysieke klachten maar meer om balans te brengen in psychische disharmonie of negatieve gevoelens en emoties die vaak ten grondslag liggen aan ziekte of klachten. Bach-remedies hebben een krachtige werking en ze zijn veilig voor iedereen en er zijn geen contra-indicaties voor het gebruik.
Tijdens een Bach-remedie sessie bespreken we eerst bij welk thema of  welke klacht je hulp wil hebben. Ik werk met kaarten die je blind trekt nadat je je hebt afgestemd op dit thema. Daarna bespreken we de kaarten en de remedies en dan krijg je een flesje mee met de daarin door jou gekozen remedies. Dit is een 30 ml flesje waar je ongeveer 3 weken mee kunt doen. Het is altijd mogelijk om daarna opnieuw een flesje te bestellen.

Aromatherapie sessie
Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde extracten van bloemen, planten en kruiden. Ze kunnen ondersteuning bieden bij lichamelijke problemen of emotionele worstelingen. Ik heb veel soorten oliën in mijn praktijk die ingezet kunnen worden op verschillende manieren. Tijdens een aromatherapie sessie bespreken we eerst bij welk thema of welke klacht je ondersteuning zou willen. Daarna doen we een korte oefening waarbij je je afstemt op datgene waar je hulp bij wil en dan kies je zelf blind en op gevoel één of meerdere oliën. Ik zal dan een flesje samenstellen dat je mee naar huis neemt en thuis kunt gebruiken. Dit gaat altijd om uitwendig gebruik.
Er zijn contra−indicaties voor het gebruik van bepaalde etherische oliën zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk of epilepsie. Heb je een bepaalde aandoening of gebruik je ergens medicijnen voor dan is het belangrijk om dit tijdens het voorgesprek te laten weten. 

Healy consult
Het is mogelijk om in mijn praktijk een Healy consult te boeken. Dit houdt in dat ik jouw frequentie in mijn Healy Resonance zet en dan een analyse van je maak. Ik kan op deze manier uitzoeken welke Healy programma’s jij nodig hebt en welk lichaamsdeel of welke gemoedstoestand meer in balans mag komen. Ook kan ik voor je uitzoeken via een analyse aan welke middelen je behoefte hebt zoals o.a. vitaminen, Schüsslerzouten of Bach- remedies. Het is mogelijk om je daarna korte trillings-behandelingen te geven met de Healy. Een langere behandeling waarbij je gekoppeld bent aan elektroden is ook mogelijk maar dan heb je meer tijd nodig. 

Heb je zelf al een Healy maar geen Resonance en wil je weten welke programma’s je het beste kunt draaien? Dan kan ik een analyse voor je doen in mijn praktijk maar dat kan ook op afstand, net als korte behandelingen op afstand kunnen.
Meer informatie over de Healy op mijn website vind je hier.

Marianne Scheffer na een massage: “Al bij binnenkomst voelde ik me door het rustige en hartelijke welkom erg prettig. De massage vond ik qua aanraking precies goed. Niet te hard en niet te zacht maar wel met aandacht. Famke stemde tussendoor af op mijn behoeftes. Na de massage voelde ik me als herboren!”  Wil je meteen een afspraak boeken? Klik dan hier!