De 5 Energetische Massages

Ik bied vijf verschillende energetische massages aan die allemaal inwerken op specifieke gebieden, chakra’s en de daarbij horende thema’s. Ze werken door in de verschillende energetische lagen in en rondom je lichaam. Hier volgt een korte beschrijving van elke massage:

Massage 1: Basis- en hartchakra massage

Dit is een massage waarbij een verbinding wordt gemaakt tussen je basischakra en je hartchakra. Deze is erg ondersteunend bij thema’s die horen bij deze chakra’s. Wanneer je behoefte hebt aan veiligheid, meer stabiliteit, meer aarding of meer in verbinding wil komen met je lichaam dan is dit een hele fijne massage om te ondergaan.

Ook als je meer liefde en compassie voor jezelf of anderen wil ervaren in je leven dan kan deze massage daarbij helpen. Ook is deze heel ondersteunend als je last hebt van stress en spanningen. Tijdens deze massage lig je op je buik en ik masseer je rug, schouders, armen, benen en voeten.

Massage 2: Zonnevlechtchakra massage

Onze zonnevlecht is eigenlijk onze energiecentrale en we nemen via deze chakra energie op van anderen of vanuit onze omgeving. Deze massage werkt goed als je veel spanningen opgeslagen hebt vanuit je eigen leven of vanuit je omgeving. Hij maakt dat je los kan laten wat je niet meer nodig hebt en dat de energie weer meer gaat stromen.

De massage werkt in op je nieren en spijsvertering en kan ook goed zijn als je veel vocht vasthoudt. Het is ook een prettige massage bij rugklachten. Tijdens deze massage lig je op je buik en ik masseer je rug, schouders, armen, benen en voeten.

Massage 3: Hartchakra en bloedsomloop massage

Bij deze massage werk ik vooral op het hartgebied. Hij werkt in op de bijbehorende thema’s maar ook in het geval van bloedsomloop problemen is deze massage erg ondersteunend. Ons bloed staat voor onze levensstroom, onze passie en die energie kan soms stagneren.

Deze massage maakt dat eventuele blokkades op dat gebied oplossen en dat je levensenergie weer vrijuit kan stromen. Tijdens deze massage lig je eerst op je buik en masseer ik je rug, schouders, armen en benen en daarna lig je op je rug en masseer ik je borst, langs je gezicht, je armen, benen en voeten.

Massage 4: Voor het hart, zonnevlecht en heiligbeenchakra

Deze massage richt zich op je hart-, zonnevlecht en heiligbeenchakra en werkt in vanaf de voorkant, de vrouwelijke zijde van het lichaam. Hij beïnvloedt ook de spijsvertering. Hij maakt dat je chakra’s zich openen en dat alle energie en onverwerkte emoties die in je buikgebied zijn opgeslagen, weer gaan stromen. Het gaat hierbij om thema’s als je vrij voelen, voor jezelf gaan staan en je laten zien aan de wereld, met liefde kijken naar jezelf en alles durven laten stromen.

Als dit thema’s zijn waar jij mee worstelt dan kan dit een hele geschikte massage voor je zijn. De energie stroomt vanuit je buik naar je hartgebied waardoor alles lichter aanvoelt. Daarna stroomt de energie naar je voorhoofdchakra en dat kan inzicht geven in alles wat er speelt in je buikgebied. Tijdens deze massage lig je op je rug en masseer ik je buik, borst, langs je gezicht, armen en als laatste je voeten. Als je dat fijn vindt dan kan ik tussendoor een gezichtsmassage geven.

Massage 5: Polariteitmassage

Deze massage brengt evenwicht als je uit balans bent, als er onbalans is in je lichaam en/of je gevoelsleven. Als je bijvoorbeeld teveel naar buiten en te weinig naar binnen gericht bent of als er te weinig balans is in spanning en ontspanning. Ook werkt deze massage in op je nieren en (angst)gevoelens die te maken hebben met relaties.
Hierbij kan het gaan om onbalans in relaties, zoals te veel geven en te weinig ontvangen. Maar ook om verbroken relaties, bindingsangst, bij overlijden van een partner of angst om een partner, familielid of vriendschap te verliezen, verlatingsangst dus.

Door de manier van masseren wordt er weer evenwicht gecreëerd . Je energie stroomt naar beneden waardoor er ruimte ontstaat maar ook naar boven wat bewustzijn geeft betreffende de bovengenoemde thema’s. Tijdens deze massage lig je op je rug en masseer ik je buik, borst, langs je gezicht, schouders, armen, benen en voeten. Een gezichtsmassage tussendoor is ook mogelijk.