Over mij

Ik ben Famke Plantinga en het is voor mij belangrijk om een goede balans te  vinden tussen inspanning en ontspanning. Ik heb het nodig om momenten te creëren om tot rust te komen en mezelf te ontladen van spanning en me weer op te laden met nieuwe energie. Als hooggevoelig persoon moet ik ervoor zorgen dat ik niet teveel in mijn hoofd ga zitten maar dat ik goed geaard ben en me bewust ben van mijn lichaam.
Het doen van lichaamswerk zoals massage maar ook mezelf Reiki geven, helpt me enorm hierbij. Zo blijf ik energiek, krachtig, optimistisch en gelukkig. Het geven van behandelingen in mijn praktijk draagt hier ook toe bij. En als ik ontspannen ben dan voelt de ander dat ook.

Ik ben moeder van een 21 jarige dochter die inmiddels het huis uit is. Ik ben opgeleid als Creatief Therapeut spel/drama en ik werk als zorgverlener en contactgericht spelbegeleider met kinderen met autisme en/of een verstandelijke beperking. Ik geef één op één aandacht aan het kind in de gezinssituatie, onder andere door middel van spel. Daarnaast vind ik het fijn om de ouders te ondersteunen in de vaak zware taak die ze hebben als ouder van een speciaal kind. Het geeft me veel voldoening en ik krijg er veel voor terug.
Verder ben ik SoulCollage® Facilitator en geef daarin workshops en begeleiding. SoulCollage® is het proces van het maken van persoonlijke kaarten door middel van afbeeldingen, die allemaal iets zeggen over jou. Ook dit is heel inspirerend en mijn creativiteit en intuïtie worden hierbij telkens weer aangeboord. Meer informatie over de workshops die ik geef vind je op SoulColours.

Ik vind het fijn om als zelfstandig ondernemer deze verschillende werkzaamheden met elkaar te kunnen combineren. Door het gebruiken van mijn handen, mijn creativiteit, gevoel, intuïtie en speelsheid geef ik een beetje geluk door!