Over mij

Mijn naam is Famke Plantinga en ik ben sinds 6 jaar ondernemer wat me  goed bevalt. Ik vind het leuk om creatief te zijn hierin en mezelf uit te dagen. Ik heb veel ideeën en plannen en leer graag nieuwe dingen en blijf mezelf ontwikkelen. Soms vergeet ik nog wel eens om goed voor mezelf te blijven zorgen. Ik neem dan teveel op mijn schouders, voel me te  verantwoordelijkheid voor anderen en ga maar door en mijn lichaam trapt dan op de rem.

Dat is iets wat ik ook veel bij andere vrouwen zie. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning en mezelf op de eerste plaats te zetten, hoe lastig dat ook kan zijn, zeker als vrouw. 

Ik heb het nodig om momenten te creëren om alleen te zijn en tot rust te komen en te ontladen en me weer op te laden met nieuwe energie. Ook moet ik ervoor zorgen dat ik niet overprikkeld raak. Ik moet me goed blijven aarden en me bewust zijn van mijn lichaam. Dit probeer ik te doen via meditatie, door te wandelen in de natuur maar ook door veel te lachen en plezier te maken met vrienden en geliefden.

Verder vind ik het fijn om uit te wisselen met andere therapeuten zodat de balans tussen geven in mijn werk en ontvangen als persoon goed blijft. Zo blijf ik energiek, krachtig, optimistisch en gelukkig. En als ik ontspannen ben en goed in mijn vel zit dan voelt de ander dat ook.

Ik ben moeder van een 24 jarige
dochter die ik vanaf haar derde jaar in mijn eentje
 heb opgevoed. Inmiddels is ze al een aantal jaar het huis uit. Ik ben opgeleid als HBO Essentie Therapeut, masseur en HBO Creatief Therapeut spel/drama. En ik zit in het eerste jaar van de 3-jarige opleiding Handleeskunde & Coaching bij Ellen Duim in Amsterdam.

Naast het begeleiden van cliënten in mijn praktijk werk ik als zorgverlener en begeleider (ZZP-er) met twee jongens met een verstandelijke beperking. Ik geef individuele aandacht en zorg bij de jongens thuis, onder andere door middel van spel. Ik vind het fijn om de ouders te ondersteunen in de vaak zware taak die ze hebben als ouder van een speciaal kind. Het geeft me veel voldoening en ik krijg er veel voor terug.

Daarnaast ben ik SoulCollage® Facilitator en geef workshops en individuele begeleiding. SoulCollage® is het proces van het maken van persoonlijke kaarten door middel van afbeeldingen zonder tekst, die allemaal iets zeggen over jou. Ook dit is heel inspirerend en mijn creativiteit en intuïtie worden hierbij telkens weer aangeboord. Meer informatie over de workshops die ik geef vind je op SoulColours. (de website is momenteel offline ivm een nieuwe host, bij interesse kun je contact met me opnemen)

Ik houd erg van edelstenen en etherische oliën en en maak graag zelf crèmes, rollers en sprays voor mezelf of voor anderen. Ik vind het fijn om als zelfstandig ondernemer deze verschillende werkzaamheden met elkaar te kunnen combineren. Door het gebruiken van mijn handen, mijn creativiteit, gevoel, kennis, intuïtie en speelsheid geef ik een beetje geluk door!