Over mij

Mijn naam is Famke Plantinga en ik ben sinds 5½ jaar ondernemer wat me  goed bevalt. Ik vind het leuk om creatief te zijn hierin en mezelf uit te dagen. Ik heb veel ideeën en plannen en leer graag nieuwe dingen en blijf mezelf ontwikkelen. Soms vergeet ik nog wel eens om goed voor mezelf te blijven zorgen. Ik neem dan teveel op mijn schouders, draag teveel verantwoordelijkheid voor anderen en ga maar door en mijn lichaam trapt dan op de rem. Dat is iets wat ik ook veel bij andere vrouwen zie. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning en mezelf op de eerste plaats te zetten, hoe lastig dat ook kan zijn, zeker als vrouw. 

Ik heb het nodig om momenten te creëren om alleen te zijn en tot rust te komen en te ontladen en me weer op te laden met nieuwe energie. Ook moet ik ervoor zorgen dat ik niet overprikkeld raak. Ik moet me goed blijven aarden en me bewust zijn van mijn lichaam. Dit probeer ik te doen via meditatie, door te wandelen in de natuur maar ook door veel te lachen en plezier te maken met vrienden en geliefden. Ik ga graag naar mijn vriend die op het platteland woont waar ik me helemaal kan ontspannen en mijn werk even los kan laten. Maar ik vind het ook fijn om uit te wisselen met andere therapeuten zodat de balans tussen geven in mijn werk en ontvangen als persoon goed blijft. Zo blijf ik energiek, krachtig, optimistisch en gelukkig. En als ik ontspannen ben en goed in mijn vel zit dan voelt de ander dat ook.

Ik ben moeder van een 24 jarige
dochter die inmiddels het huis uit is.
Ik ben opgeleid als HBO Essentie Therapeut, masseur en HBO Creatief Therapeut spel/drama. Naast wat ik doe in mijn praktijk werk ik als ZZP-er als zorgverlener en begeleider met twee kinderen met een verstandelijke beperking. Ik geef één op één aandacht aan het kind in de gezinssituatie, onder andere door middel van spel. Ik vind het fijn om de ouders te ondersteunen in de vaak zware taak die ze hebben als ouder van een speciaal kind. Het geeft me veel voldoening en ik krijg er veel voor terug.

Daarnaast ben ik SoulCollage® Facilitator en geef workshops en individuele begeleiding. SoulCollage® is het proces van het maken van persoonlijke kaarten door middel van afbeeldingen zonder tekst, die allemaal iets zeggen over jou. Ook dit is heel inspirerend en mijn creativiteit en intuïtie worden hierbij telkens weer aangeboord. Meer informatie over de workshops die ik geef vind je op SoulColours.

Ik houd erg van edelstenen, etherische oliën en Bach Remedies en maak graag zelf crèmes, rollers en sprays voor mezelf of voor anderen. Ik vind het fijn om als zelfstandig ondernemer deze verschillende werkzaamheden met elkaar te kunnen combineren. Door het gebruiken van mijn handen, mijn creativiteit, gevoel, kennis, intuïtie en speelsheid geef ik een beetje geluk door!