Over mij

Mijn naam is Famke Plantinga en ik ben sinds 5 jaar ondernemer wat me erg goed bevalt. Ik vind het leuk om creatief te zijn hierin en na te denken over wat ik allemaal te bieden heb en mezelf daarin uit te dagen, hoe spannend het soms ook kan zijn. Ik heb vaak veel ideeën en plannen en ben gretig om nieuwe dingen te leren en mezelf te blijven ontwikkelen waardoor ik nog wel eens vergeet om goed voor mezelf te zorgen.
Het is daarom belangrijk voor me om een goede balans te  vinden tussen inspanning en ontspanning.

Ik heb het nodig om momenten te creëren om alleen te zijn en tot rust te komen en te ontladen en me weer op te laden met nieuwe energie. Omdat ik hoog gevoelig ben moet ik ervoor zorgen dat de energie niet teveel in mijn hoofd zit en dat ik overprikkeld raak maar dat ik goed geaard ben en me bewust ben van mijn lichaam. Dit doe ik via meditatie, door te wandelen in de natuur maar ook door veel te lachen en plezier te maken met vrienden en geliefden. Maar ik vind het ook fijn om uit te wisselen met andere therapeuten zodat de balans tussen geven in mijn werk en ontvangen als persoon goed blijft. Zo blijf ik energiek, krachtig, optimistisch en gelukkig. En als ik ontspannen ben en goed in mijn vel zit dan voelt de ander dat ook.

Ik ben moeder van een 23 jarige dochter die inmiddels het huis uit is. Ik ben opgeleid als Creatief Therapeut spel/drama en werk als zorgverlener en begeleider met kinderen met een verstandelijke beperking. Ik geef één op één aandacht aan het kind in de gezinssituatie, onder andere door middel van spel. Daarnaast vind ik het fijn om de ouders te ondersteunen in de vaak zware taak die ze hebben als ouder van een speciaal kind. Het geeft me veel voldoening en ik krijg er veel voor terug.
Daarnaast ben ik SoulCollage® Facilitator en geef daarin workshops en individuele begeleiding. SoulCollage® is het proces van het maken van persoonlijke kaarten door middel van afbeeldingen zonder tekst, die allemaal iets zeggen over jou. Ook dit is heel inspirerend en mijn creativiteit en intuïtie worden hierbij telkens weer aangeboord. Meer informatie over de workshops die ik geef vind je op SoulColours.

Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding Essentie Therapie bij Lightwave in Groningen. Het is een uitgebreide HBO opleiding waarbij je allerlei manieren en technieken aangereikt krijgt die je kunt inzetten als therapeut. Het spreekt me erg aan om te kunnen putten uit meerdere mogelijkheden om cliënten te ondersteunen aangezien ik erg van afwisseling houd. Ik doe het derde en vierde jaar in één jaar en de bedoeling is dan ook dat ik eind van dit schooljaar afstudeer. De kennis en vaardigheden die ik tot nu toe tijdens deze opleiding, maar ook tijdens andere opleidingen en cursussen me eigen heb gemaakt, gebruik ik in mijn praktijk. 

Ik vind het fijn om als zelfstandig ondernemer deze verschillende werkzaamheden met elkaar te kunnen combineren. Door het gebruiken van mijn handen, mijn creativiteit, gevoel, intuïtie en speelsheid geef ik een beetje geluk door!