Over mij

Mijn naam is Famke Plantinga en heb sinds 8 jaar mijn praktijk. Ik vind het leuk om eigen baas te zijn en mijn eigen pad hierin te bewandelen. Om creatief te zijn in alle mogelijkheden die het ondernemerschap biedt en mezelf uit te blijven dagen.

Met sterrenbeeld ram en ascendant leeuw kan ik nogal vurig en impulsief zijn en ik ben snel enthousiast. Ik zit vaak volop ideeën en plannen. Ik leer graag nieuwe dingen en blijf mezelf ontwikkelen, het liefst op verschillende gebieden tegelijk. Maar met al dat vuur kan ik ook de neiging hebben teveel te willen doen. Ik neem dan teveel op mijn schouders en te weinig rust. Of ik voel me verantwoordelijk en zorg teveel voor anderen en te weinig voor mezelf. Dat is een valkuil waar ik nog steeds in kan trappen en mijn lichaam gaat dan op de rem.

Dat is iets wat ik ook veel bij andere vrouwen zie, dat ze van alles willen voor anderen en daarmee niet goed voor zichzelf zorgen. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning en onszelf op de eerste plaats te zetten, hoe lastig dat ook kan zijn, zeker als vrouw maar ook als moeder. 

Ik heb het nodig om momenten te creëren om alleen te zijn en tot rust te komen. Om te ontladen en me weer op te laden zodat ik weer voldoende energie krijg. Ook moet ik ervoor zorgen dat ik niet overprikkeld raak. Het helpt me om me goed te blijven aarden en me bewust te zijn van mijn lichaam. Dit doe ik via meditatie en lichaamsoefeningen en te wandelen in de natuur. Maar ook door veel te lachen en plezier te maken met vrienden en geliefden.

Verder vind ik het fijn om uit te wisselen met andere therapeuten zodat de balans tussen geven in mijn werk en ontvangen als persoon goed blijft. En ik boek regelmatig een massage. Zo blijf ik energiek, krachtig, optimistisch en gelukkig. En als ik ontspannen ben en goed in mijn vel zit dan voelt de ander dat ook.

Ik ben moeder van een 26 jarige dochter waar ik erg trots op ben. Ik heb haar vanaf haar derde jaar alleen opgevoed en ik ben blij met de sterke band die we hebben. Ze is al jaren het huis uit, werkt als Tolk Nederlandse Gebaren Taal en woont in Utrecht.

Ik heb de opleidingen HBO Creatieve Therapie richting spel/drama, Klassieke Massage en HBO Essentie Therapie met goed gevolg afgerond. Daarnaast heb ik veel cursussen en workshops gevolgd en ik blijf leren. Ik zit nu in het laatste jaar van de 3-jarige opleiding Handleeskunde & Coaching bij Ellen Duim in Amsterdam.

Naast het begeleiden van cliënten in mijn praktijk werk ik al jaren als zorgverlener en begeleider (ZZP-er) met twee jongens met een verstandelijke beperking in twee verschillende gezinnen. Ik geef individuele aandacht en zorg aan de jongens thuis, onder andere door middel van spel. Ik vind het fijn om de ouders te ondersteunen in de vaak zware taak die ze hebben als ouder van een speciaal kind. Het geeft me veel voldoening en ik krijg er veel voor terug.

Ik houd erg van edelstenen en etherische oliën en kruiden en maak graag crèmes, olierollers en sprays. Verder heb ik een voorliefde voor rommelmarkten en kringloopwinkels en zou het liefst alle kleine leuke krukjes, kastjes en tafeltjes mee naar huis nemen om ze weer op te knappen. Ergens heb ik de fantasie om ooit nog eens een (tweedehands) winkel te beginnen met een grote tafel in het midden en daar allemaal mooie dingen te maken. Maar misschien is dat meer iets voor in een volgend leven. 😉 

Ik vind het in ieder geval fijn om als zelfstandig ondernemer verschillende werkzaamheden met elkaar te kunnen combineren. Door het gebruiken van mijn handen, mijn creativiteit, gevoel, kennis, intuïtie en speelsheid geef ik een beetje geluk door!