Liefdevol aanraken

Vanmorgen heb ik iemand een intuïtieve ontspanningsmassage gegeven en ik kreeg naderhand een prachtig compliment. Ze zei dat ze tijdens de gezichtsmassage bijna moest huilen omdat ik haar zo liefdevol aanraakte. Omdat ze alleen is en niet zo vaak meer aangeraakt wordt, voelde het zo fijn en het raakte haar en ze werd er emotioneel van.

Los van het feit dat ze natuurlijk best had mogen huilen, dat is helemaal goed want er kan bij aanraking veel gebeuren, was ik blij dat ze het me vertelde. Naast de ontspanning die het haar gaf voelde ze ook echt dat ik met aandacht en liefde masseerde. En dat is precies wat ik probeer te doen tijdens een massage. Dat is de reden dat ik geen klassieke massage aanbied, waar ik wel mijn diploma voor heb. Maar ik geef liever intuïtieve ontspanningsmassage. Dat kan ik doen vanuit mijn intuïtie en mijn gevoel en niet vanuit mijn hoofd of mijn denken. Ik voel wat iemand nodig heeft en dat kan ik geven.

Ik masseer overigens door met mijn volledige aandacht bij de ander te zijn, maar niet zonder mezelf daarbij te vergeten. Ik let op mijn houding en ik gebruik mijn kruk daar waar dat kan. Bij het masseren van het gezicht, de voeten en zelfs de armen zit ik op mijn kruk. Ik ben me bewust van hoe ik sta of zit en of ik echt goed gegrond ben. Dat helpt me tijdens een behandeling. Zo ben ik niet alleen lief voor de ander maar ook voor mezelf. En dat is belangrijk als masseur. En als iemand dan zo volledig ontspannen en tevreden weer naar huis gaat dan word ik daar natuurlijk ook helemaal blij van!

2 gedachten over “Liefdevol aanraken”

  1. Heel mooi om te lezen en het verhaal geeft mij de moed om vanuit mijn intuïtie te werken. Ik denk dat dit voor degene die de hand voet massage ondergaat heel voelbaar is.
    Dank voor het doorgeven!
    Alle goeds
    Marlie

  2. Bedankt Marlie, volgens mij werkt het altijd goed om vanuit onze intuïtie te werken bij massage, en healing trouwens ook. Dan komt het echt vanuit jezelf en dat voelt de cliënt.
    groetjes Famke

Reacties zijn gesloten.