Hoe krijg je meer energie?

Ken je dat gevoel, dat je een beetje aan het inzakken bent? Dat je teveel binnen zit, achter een beeldscherm, futloos wordt en wel wat nieuwe energie kunt gebruiken? Zo heb ik vanmorgen meerdere uren achter de computer gezeten omdat ik verschillende online trainingen volgde die ik allemaal wilde bijwonen. Allemaal heel inspirerend en leerzaam maar ik werd er wel ontzettend duf van en mijn energiepeil zakte enorm.

Dus ik ben een stevige wandeling gaan maken van een dik uur. Er stond een behoorlijke frisse wind maar ik was er goed op gekleed en de zon scheen dus daar werd ik ook door opgewarmd. Ik vind het heerlijk om in beweging te komen en buiten te zijn, al moet ik me er soms wel even toe zetten. Maar als ik eenmaal aan het lopen ben dan voel ik hoe fijn het is en hoe goed het me doet. En ik hoef maar de straat uit te lopen en dan ben ik de woonwijk al uit en loop ik lekker tussen de bomen langs de vaart.

Wandelen is om verschillende redenen goed voor je. Het is gezond voor je lichaam want je komt in beweging en je conditie wordt beter. Het is goed voor je bloedsomloop, je organen, botten en spieren. De zuurstof die je inademt geeft je energie en is goed voor je longen en de rest van je lichaam. 


Maar wandelen is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geestelijke gezondheid. Het maakt rustig en vredig en de zon in je gezicht heeft een positieve uitwerking. Ook het zien en horen van verschillende dieren zoals eenden, lammetjes en roofvogels maakt vaak gelukkig.
Daarnaast heeft wandelen een aardend effect op je omdat je met je voeten op de grond loopt. Je voelt je lichaam waardoor je minder in je denken zit. Er komt zo een betere balans tussen lichaam en geest. 
Bovendien is de natuur een
energiebron, zoals de bomen. Er zit veel kracht in bomen en die kracht pikken wij als mensen op als we ons in de natuur bevinden. Je wordt als het ware opgeladen door in de natuur te zijn en je krijgt er energie van. Dus redenen genoeg om vaak naar buiten te gaan om een lekkere wandeling te maken!