AromaTouch

Het is op een vrijdag in september dat ik de training AromaTouch® volg in Groningen. Toen ik dit voorbij zag komen op Facebook wist ik meteen dat het iets voor mij zou zijn. Ik ben al jaren geïnteresseerd in etherische oliën en heb al behoorlijk wat flesjes verzameld en gebruikt in de loop der tijd. Mijn reuk is extreem goed ontwikkeld wat soms een behoorlijke last voor me kan zijn. Maar in dit geval kan ik er op een positieve manier iets praktisch mee gaan doen. Daarnaast sluit het goed aan bij het geven van massages en energiebehandelingen.

Tijdens de training krijgen we in de ochtend veel theorie die ik allemaal heel interessant vind en ik noteer van alles in mijn schrift zodat ik niets vergeet. Als de trainer Richard aan het eind van de ochtend een demonstratie gaat geven, vraag ik of het okay is dat ik het voor eigen gebruik film. Ik heb jarenlang epilepsie gehad en door de zware aanvallen en de medicatie is mijn korte termijn geheugen niet meer wat het geweest is. Voor mij is het dus handig om het thuis nog eens te bekijken als ik wil gaan oefenen. Gelukkig vindt Richard het prima en ook degene die op de massagetafel ligt heeft er geen problemen mee.

Na de demonstratie verdelen we ons in groepjes van drie en spreken we af wie er na de lunch als eerste gaat behandelen, gaat liggen en gaat assisteren. Ik zal als eerste gaan assisteren.
Maar eerst gaan we eten, lekker buiten in het najaarszonnetje. Omdat iedereen uit de groep ook graag het filmpje wil kunnen terugzien, maak ik een groepsapp aan zodat ik het in één keer naar iedereen kan versturen. Maar dat gaat niet helemaal goed. Ik zet de telefoonnummers in mijn adressenlijst maar ze komen niet automatisch in WhatsApp. Wat een gedoe! Ik dacht dit even snel tijdens het eten te kunnen doen maar het lukt helemaal niet en ik zit maar te prutsen met die telefoon. Ik ben hongerig, moe en mijn hoofd zit vol. Eigenlijk weet ik wel dat ik dit soort dingen niet moet doen tijdens het eten en ook niet als ik moe ben maar het leek me zo handig als ik het vast geregeld zou hebben.

Iemand anders helpt me gelukkig en zij zet nog de laatste namen in mijn telefoon waarvan ik de nummers nog oplees. Maar eigenlijk is het me allemaal al teveel aan mijn kop. Ik kijk op mijn horloge en zie dat we al bijna weer verder gaan met de training. Ik heb mijn brood nog niet eens op en het voelt alsof mijn hoofd helemaal vol zit en overloopt. Mijn hoofd is mijn gevoelige plek, dat heb je met sterrenbeeld ram. Waarom heb ik dat met die telefoon zitten doen tijdens de pauze? Het voelt alsof ik de middag niet meer kan doorkomen, alsof er geen informatie meer bij kan, laat staan assisteren tijdens een behandeling.

Ik vraag me af wat ik nu nodig heb om de middag nog goed te kunnen voortzetten. En het antwoord weet ik ook meteen; í­k wil als eerste op die massagetafel liggen om die behandeling te krijgen. Anders wordt deze middag niets meer voor me, ik ken mezelf goed genoeg. Dus ik overleg met de andere twee deelnemers en zij vinden het goed om te wisselen.

Ik ga op mijn buik op de tafel liggen en laat alles vervolgens over me heen komen. De aanraking, de geuren van de etherische oliën en al heel snel merk ik dat ik ontspannen word. Al tijdens de eerste 10 minuten word ik rustig en ik voel dat mijn hoofd dat ook wordt. De stress van het gedoe met die telefoon verdwijnt op de achtergrond en ik kan alles loslaten. Mijn hoofd wordt echt leeg. Dat zal die eerste olie wel zijn die een aardende werking heeft. Ik geniet de verdere behandeling van de aanraking op mijn rug, hoofd en voeten en van de geur van de oliën. Maar ook van het ontspannen liggen en even niets hoeven. De laatste olie die wordt aangebracht zorgt ervoor dat ik wat helderder wordt en dat ik weer in het hier en nu kom.

Na de behandeling voel ik me werkelijk als herboren! Ik voel me lichamelijk goed en weer helemaal rustig in mijn hoofd, de stress is totaal verdwenen. Als ik even later op het toilet naar mezelf in de spiegel kijk, zie ik dat ik weer helemaal straal en dat ik een ontspannen en zachte blik heb. Wauw, dat heeft de AromaTouch® met me gedaan.
Nu ben ik prima in staat om te assisteren en de oliën aan te geven aan degene die nu behandelt. Als ik daarna zelf aan de beurt ben om de behandeling te geven, gaat het prima. De bewegingen die we maken voelen zo vertrouwd omdat ze overéén komen met de massages die ik geef. Ik geef een fijne behandeling vanuit ontspanning en met volledige aandacht met wat ik aan het doen ben en bij degene die ik aanraak. Zij vertelt me later dat ze het heel fijn vond en er echt van heeft genoten. Ik voel me super de rest van de dag en ben zo blij dat ik uiteindelijk goed voor mezelf heb gezorgd door me als eerste te laten behandelen. Ik heb daardoor ook meteen kunnen ervaren wat de behandeling met je kan doen en wat het effect is van de 8 verschillende oliën die we gebruiken tijdens de behandeling. Eigenlijk heel mooi dat het zo gelopen is deze dag en ik ben er nu helemaal van overtuigd dat het werkt en dat dit echt bij mij past. Ik heb dan ook veel zin om dit te gaan aanbieden in mijn praktijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *