Het belang van geaard zijn

Wij mensen hebben nogal de neiging om met onze aandacht teveel naar ons hoofd en ons denken te gaan. Dat we teveel luisteren naar onze gedachten en te weinig naar ons lichaam. Dat is jammer omdat ons lichaam precies aangeeft hoe het met ons gaat. Met name gevoelige mensen vangen vaak teveel prikkels op uit hun omgeving en raken daardoor uit balans. Om ‘uit je hoofd’ te gaan kan het helpen om je te aarden. Geaard zijn betekent dat je in contact bent met de aarde, met de grond onder je voeten. Dit geeft een gevoel van stabiliteit, dat je letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen staat. Je hebt dan minder last van de prikkels om je heen omdat je je meer bewust bent van je lichaam.
Aarden kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan sporten of wandelen in het bos of langs het strand. Of je brengt tijd door in de tuin door te wroeten met je handen in de aarde of door languit in het gras te gaan liggen. Het is ook goed om stevig op je stoel te gaan zitten met beide voeten op de grond of regelmatig een voetenbad te nemen. Ook kan het helpen om diep en bewust adem te halen via je buik. Maar een grondende geleide meditatie werkt ook goed om meer in contact te komen met de aarde en daardoor beter in je lichaam te komen. Door bijvoorbeeld te visualiseren dat er wortels groeien vanuit je voeten die de aarde in gaan. Zo kom je meer in contact met de aarde maar ook met de energie van de aarde. Op internet zijn er veel van dit soort meditaties te vinden die je kunt beluisteren.

Ook Reiki kan je ondersteuning bieden om beter geaard te zijn. Een Reiki-behandeling maakt dat de universele levensenergie door je hele lichaam gaat stromen waardoor je meer in evenwicht bent. Zo geef ik mezelf vaak Reiki als ik voel dat ik het nodig heb omdat ik bijvoorbeeld te veel aan het denken ben en te weinig in mijn lichaam zit. Ook doe ik iedere ochtend Soul Body Fusion® oefeningen waarbij aarding een grote rol speelt. Dit helpt me om gedurende de dag krachtiger in mijn lichaam te zijn en minder last te hebben van alle prikkels om me heen. Maar ook massage is een goede manier om beter in je lichaam te komen, uit het denken te gaan en beter gegrond te zijn. Als je je laat masseren word je je meer bewust van je lichaam waardoor je meer in balans komt.
Er zijn dus meerdere manieren die je kunnen helpen bij beter gegrond zijn. Veel daarvan kun je eenvouding zelf toepassen maar je kunt ook hulp inschakelen door een bepaalde behandeling te ondergaan. Het is allemaal goed om te doen en uit te proberen wat voor jou goed helpt bij een betere aarding.