Reiki

Reiki is een manier van werken met universele levensenergie. Het komt oorspronkelijk uit Japan en het wordt ook wel het Usui Reiki-systeem genoemd, naar de grondlegger Mikao Usui die leefde van 1865 tot 1926. De Reiki-energie is een krachtige en liefdevolle energie die wordt doorgegeven door middel van handoplegging. Deze energie gaat altijd haar eigen weg en doet tijdens een behandeling wat voor jou op dat moment het beste is.

Reiki brengt je dichter bij de essentie van je ware zelf. Daardoor kom je beter in je kracht te staan en het werkt versterkend op je gezondheid en welbevinden. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het helpt bij het opruimen van lichamelijke en geestelijke blokkades en zorgt voor een proces van bewustwording en emotionele heling. Reiki geeft vaak een diepe ontspanning en versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het doet altijd wat jij op dat moment nodig hebt.

Tijdens een Reiki-behandeling lig je met je kleding aan op de massagetafel, meestal 
eerst op je rug en daarna op je buik. Ik leg mijn handen op of boven je lichaam, 
van hoofd tot voeten om ze daar een aantal minuten te houden om energie door te 
geven. Er wordt geen druk uitgeoefend op het lichaam tijdens de handoplegging. 

Tijdens of na de behandeling kan het zijn dat er lichamelijke of geestelijke reacties 
optreden. Dit kan komen doordat Reiki één of meerdere blokkades heeft geraakt en 
omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam op gang is gezet. Er kunnen lagen 
in jezelf worden aangeraakt en opnieuw worden geactiveerd en dat kan een reactie 
teweeg brengen.

Het kan zijn dat je je heel ontspannen voelt en in diepe rust. Of misschien voel je wel 
helemaal niets, dat kan ook. Maar er kunnen ook andere reacties ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn een drukkend gevoel op de borst, schokkende armen of benen of een lichte misselijkheid maar het kan ook zijn dat je emotioneel wordt. 
Alle verschillende reacties en effecten horen erbij. Het is beter om ze niet tegen te houden want dan blokkeer je jezelf juist. Laat ze maar gewoon ontstaan. Je kunt het zien als een reiniging van je lichaam en geest. Om die reden is het ook altijd belangrijk om na de behandeling en de dagen daarop volgend veel water te drinken. Dit helpt het lichaam om afvalstoffen af te voeren.

Carolien Janssen over de Reiki-behandelingen: “Na een Reiki behandeling van Famke voel ik me altijd weer heerlijk ontspannen en bij mezelf. En ook ’s nachts zet dit weldadige gevoel zich voort.”